În urma scandalului iscat săptămâna trecută în ograda procesatorului german de plăți – Wirecard – scandal finalizat cu un faliment răsunător, o gaura de ”numai” 2 miliarde de euro și arestarea fostului CEO, operațiunile fintech-ului Curve au fost grav afectate.

Curve (despre care am scris mai pe larg aici) se baza ca și infrastructură pe serviciile companiei germane iar încetarea activității acesteia a dus la suspendarea temporară a funcționalității serviciilor oferite de cardul Curve.

Subliniez cuvântul temporar pentru că cei de la Curve au reusit deja să migreze o parte din funcționalitățile care depindeau de Wirecard iar astăzi, 29 iunie o parte din servicii au fost reluate, însă nu toate, după cum se vorbește în ultimul comunicat Curve:

Deci veștile sunt bune iar faptul ca cei de la Curve reușesc să pună atât de repede pe picioare un plan de backup crește încrederea în aceste serviciu. Mai multe detalii despre progresul lucrurilor sunt disponibile aici și în comunicările pe email către utilizatorii activi.

Sursa foto: MICHAELA HANDREK-REHLE/BLOOMBERG NEWS