Nu mai e nici o surpriză pentru nimeni că sudul litoralului a fost lăsat baltă în ultimii 30 de ani, mai ales grație conducătorilor locali care au avut ca prioritate dezvoltarea propriilor afaceri și nu crearea unui mediu turistic și de business care să atragă interese internaționale. Și lucrurile nu par nici pe departe să se îndrepte spre o cale mai bună, dar o urmă de speranță vine din mediul privat, care încearcă să mai crească un pic nivelul de calitate al serviciilor și să diversifice ofertele turistice din această zonă.

Încă de la început vreau să precizez faptul că acesta nu este un articol platit și nici nu încerc să fac politică, ci vorbesc din perspectiva unui om care a trăit aici și care vrea să se întoarcă cu drag la aceste locuri ori de câte ori are ocazia.

Hai să le luăm pe rând: la începutul lunii august, a fost redeschis complexul Panoramic – Amfiteatru – Belvedere sub noua denumire de Phoencia Blue View Resort, fiind acum parte din grupul administrat de omul de afaceri Mohammad Murad. Având în vedere starea jalnică în care ajunsese acest complex și peisajul dezolant care te întâmpina, locul arată acum foarte bine, nu perfect pentru că ritmul alert în care au fost executate lucrările și-a lăsat amprenta asupra calității unor finisaje. Dar hai să nu fim Gică contra și să recunoaștem că întreg complexul a fost readus pe harta turistică într-un timp record și locul acum arată mai viu ca niciodată. Spun într-un timp record pentru că în luna iunie când l-am vizitat nu îi dădeam nici o șansă să fie deschis anul acesta. Și totuși, minunea s-a întamplat însă, și nu o spun deloc cu mândrie, mâna de lucru nu a fost una autohtonă iar asta cred că a contat foarte mult. Nici actualii angajați ai complexului nu sunt majoritari români și poate și asta ar trebui să ne fie încă o lecție. Au fost deschise mai multe restaurante și cafenele, chiar și un local cu specific libanez, iar ledurile în care este îmbrăcat acum tot complexul îți dă impresia unui vas de croazieră pe timp de noapte. Programul artistic este și el unul complex, cu reprezentații de magie, cabaret și concerte cam în fiecare seară.

Detalii complete despre tarife și pachete turistice găsiți pe site-ul lor: PhoeniciaHotels.ro

Mai jos sunt o serie de imagini surprinse la o săptămână de la deschidere:

Citește și Olimpul renaște (partea a II-a)