Începând de joi, 12 martie, fintech-ul britanic Revolut are disponibilă o nouă funcționalitate în aplicația mobilă: tranzacționarea aurului (XAU). Această opțiune este disponibilă, așa cum era de așteptat, utilizatorilor Premium sau Metal.

Opțiunea se regăsește în Dashboard, sub secțiunea Commodities (Bunuri) iar la deschiderea contului vei fi atenționat cu privire la câteva aspecte foarte importante, printre care volatilitate (fluctuație foarte rapidă), comisionare cu 0,25% în timpul săptămânii și 1% în weekend dar și faptul că, la fel ca în cazul altor investiții, capitalul este de unul de risc, aurul nefiind reglementat în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară și nici nu este protejat prin reglementări privind banii electronici.

Revolut susține că are un partener de încredere care este responsabil pentru păstrarea fizică a aurului iar la fel ca în cazul celorlalte monede și cryptomonede, ai posibilitatea să setezi alerte de preț pentru vânzare sau cumpărare, poți să îl convertești sau sa îl trimiți prietenilor.

Tot la începutul acestei luni, Revolut a anunțat primele parteneriate în România pe segmentul de donații, astfel că Dăruiește ViațăAsociația Magic și SOS Satele Copiilor sunt acum disponibile în aplicația mobilă. Cum funcționează? Simplu. Odată ce ai selectat o cauză pe care îți dorești să o sprijini, poți alege să rotunjești tranzacțiile efectuate cu cardul și să donezi restul rămas acelei cauze. Așadar, în cazul în care cheltuiești 12 RON pe cafeaua de dimineață, Revolut va rotunji, de exemplu, suma la 15 RON pentru ca tu să donezi 3 RON cauzei tale preferate. Mai mult, poți stabili donații recurente – zilnice, săptămânale sau lunare – sau poți face donații unice către cauza pe care o alegi. Nu există o limită minimă a sumelor care pot fi donate și poți activa și dezactiva donațiile oricând. De asemenea, nu exista comisioane, partenerii primind 100% din suma donată.

Sunt din ce în ce mai multe zvonuri care afirmă faptul că Revolut este din ce în ce mai interesată de piața din România, unde a depășit cifra de un milion de utilizatori și că este posibil ca în viitorul apropiat să anunțe disponibilitatea conturilor IBAN de România.