Este o perioadă grea și încărcată pentru toți și știu că ești încercat de tot felul de mixed-feelings. Însă cred că este foarte important ca în această perioadă să respectăm cu conștiința împăcată sfaturile venite atăt de la TV cât și din social media iar eu nu sunt aici să îți repet a 1000-a oară că trebuie să stai în casă. Însă e vital pentru sănătatea ta, a celor din jur și bineînțeles, a economiei. Dar nu trebuie să disperăm și să devenim rebeli pentru că putem face multe și în casă. Iata câteva exemple:

  1. Petrece mai mult timp cu cei dragi – mulți dintre noi avem posibilitatea de a lucra de acasă zilele acestea iar lucrul care ne va lipsi cel mai mult este componenta de socializare, însă poți să profiți de situație și să vorbești mai mult și mai des cu cei din familie, să îți suni mai des părinții, bunicii și prietenii. Cu siguranță ai prieteni cu care nu ai mai vorbit de foarte mult timp – da-le un telefon și vezi ce mai fac.
  2. Hrănește-ți pasiunile – mulți dintre noi avem hobby-uri cărora nu le acordăm suficient timp pe cât am vrea, în primul rând datorită ritmului amețitor de care avem parte zilnic. Poate a venit momentul să rezervăm timpul petrecut în trafic acelei pasiuni care ne aduce liniște sufletească. Poate un joc pe PlayStation, poate un curs online de editare foto/video, de gătit sau de design. Iar dacă nu ai nici o pasiune, poate a venit timpul să îți descoperi una.
  3. Citește o carte. Sau poate două. Cu toții avem în casă cel puțin o carte pe care tot amânăm să o răsfoim pentru atunci când “vom avea timp”. Poate că acum i-a venit, în sfârșit, timpul.
  4. Testează-ți talentele culinare – poate nu ai gătit până acum aproape deloc, sau nu ai încercat să gătești anumite rețete care îți lasă gura apă doar când te gândești la ele. Încearcă-le. Indiferent că ești prieten sau nu cu arta gastronomică, ai ocazia să cercetezi acest lucru.
  5. Binging – da, știu, pentru mulți, statul acasă este aproape sinonim acum cu Netflix. Însă este doar o sursă. Ai cu siguranță și altele. Și de câte ori ai spus că atunci când vei avea timp, vei relua seria Friends, How I Met You Mother sau Seinfeld. Sau poate a venit momentul să vezi Game of Thrones sau La Casa de Papel. Sunt sigur că ai ceva acolo pe lista ta.
  6. Redecorează prin casă. Poate nu îți mai place cum stă canapeaua sau crezi că TV-ul ar da mai bine pe peretele celălalt. Sau poate ai niște tablouri pe care zici de mult că le vei monta pe perete. Sau poate te gândești să îți amenajezi mai multe plante pe balcon.
  7. Descoperă lumea de azi – sunt aproape sigur că ai în minte câteva domenii pe care ți-ai dori să le aprofundezi mai mult, să afli mai multe despre lucrurile care te înconjoară, sunt la modă sau care ți-ar putea fi utile pe viitor. Poate a venit momentul să citești despre cryptomonede, tehnologia block-chain, reciclare sau să citești despre politicile anti-dumping duse de anumite țări. Sau poate vrei să afli, de ce nu, mai multe despre soiurile de vin, din țară și din lume. Sau de cafea.
  8. Încearcă Yoga – fie că ești inițiat sau nu în tainele tehnicilor de relaxare, găsești pe Youtube foarte multe tutoriale și exerciții pe care le poți face acasă pentru a-ți relaxa corpul, a-ți liniști mintea sau a-ți îmbunătăți respirația.

Sper că ți-am dat câteva idei despre cum ai putea profita mai bine de această perioadă, mai ales că avem la dispoziție o fereastră care ne deschide o nouă lume: internetul. Nelimitat în resurse și informații. Și magazine în care poți găsi mai mult decât ai nevoie. Și nu e cazul să disperi și să alergi să golești rafturile magazinelor, ci doar să fi chibzuit, precaut și să respecți regulile de igienă impuse de situația actuală. În rest, cred cu tărie că singurul și cel mai eficient lucru care poate reduce perioada aceasta critică este statul în casă. Așa că fii precaut, spor în toate și bineînțeles, multă sănătate!