Surpriza adusă de DJI în această vară nu zboară și nu poate fi băgat în buzunar, însă poate fi un bun companion pentru copiii cu înclinații spre programare.

După ce s-a luat la trântă cu GoPro, lansând Osmo Action, gigantul chinez lider în industria dronelor dedicate fotografiei aeriene vine cu un produs destul de interesant și puțin anticipat.

RoboMaster S1 înglobează multă tehnologie pe care DJI a dezvoltat-o și a folosit-o de-a lungul timpului în celelalte produse ale sale, însă și o componentă de robotică, unde compania asiatică se pare că stă destul de bine datorită implicării sale în competiția anuală ce poartă același nume (RoboMaster) competiție care încurajează studenții din Asia să creeze și să inoveze urmatoarea generație de roboți capabili să îndeplineasca task-uri cat mai dificile.

Nou produs vine demontat, în mai mult de 24 de piese ce trebuie montate de către utilizator, încurajând așadar și simțul practic. Robotul poate fi programat cu ajutorul limbajelor Python sau Scratch și poate îndeplini tot felul de misiuni, cum ar fi să urmeze un traseu marcat pe podea sau să interacționeze cu alte obiecte din jurul său, datorită celor 31 de senzori infraroșu și de proximitate. De asemenea, se pare device-ul va putea interpreta și coduri QR.

Este alimentat de un motor de 100 wati și poate prinde viteze de pană la 12 km/h, fiecare roată fiind alimentată independent. Poate fi controlat atât prin intermediul aplicației de mobil RoboMasters, cat și cu ajutorul gesturilor (funcție preluată de la Spark sau Mavic).

Fiind un robot terestru, bateria va ține mai mult decât la o dronă obișnuită, producatorii estimând undeva la 30 de minute de funcționare cu o singură baterie. Bineînțeles, ca și în cazul dronelor, bateria poate fi schimbată foarte ușor.

RoboMaster S1 vine cu 3 moduri de funcționare Solo, Battle, și Lab. Cel din urmă probabil că va fi modul educațional, prin care programatorii entuziaști să poată dezvolta comenzi, iar modul battle pare să fie foarte interesant și incitant, atrenând spiritul competitiv, după cum reiese și din filmulețul de prezentare.

Noul gadget va fi disponibil la vanzare chiar de astazi pe site-ul oficial DJI, la prețul de 499$.