Este perioada aia cea mai frumoasă din an și fiecare dintre noi aleargă după cadouri, decorațiuni și instalații luminoase sau să facă o faptă bună cât de mică în semn de mulțumite pentru reușitele din acest an. Și în goana asta continua, e normal ca la un moment dat să vrei să te oprești câteva minute să te bucuri în tihnă de spiritul Crăciunului.

De-asta cred eu că s-au inventat târgurile de Crăciun – un loc de socializare dar cumva și de relaxare cu tematica sezonului, în care magia să te cuprindă catuși de puțin și dacă te mai prinde și cu un pahar de vin fiert în mână, cu atât mai bine. Și atunci ce ne rămâne de făcut? Să mergem într-un târg de Crăciun ar fi răspunsul, evident. Însă ce te faci când același lucru îl gândesc 3/4 din bucureșteni (puțin exagerat) în același timp cu tine. Pentru că e normal, toată lumea muncitoare reușește să evadeze doar în weekend.

Răspunsul e simplu: cauți alternative.

Și nu vreau să încep cu teoria aia: avem târg de Crăciun dar avem probleme grave la Radet, așa că sabotez târgul lui Firea. Nu, chiar dacă sunt unul dintre bucureștenii care au avut destule probleme cu apa caldă și căldura, nu consider inutil acest târg mai ales că ne batem cu pumnii în piept că vrem “o țară ca afară”, ci consider că problema e mult mai profundă: proasta organizare a priorităților orașului – însă nu vreau să intru prea mult în discuții politice. Nu aici. Nu acum.
Târgul organizat în Piața Constituției se confruntă cu o altă situație: este neîncăpător într-o zi de weekend și se duce tot farmecul când faci slalom printre oameni exact ca într-o dimineață la metrou, la ora 8 în pasajul de la Unirii, stai la cozi interminabile ca să platești prețuri umflate de cel puțin 3 ori și unde mai pui că nicăieri nu se poate plăti cu cardul (vă ramintesc că în cateva zile vom fi în 2020 și repet: la târgul de Crăciun nu se poate plati nicaieri cu cardul!). Și uite așa se duce pe apa sâmbetei toată magia.

Din fericire, există și alternative, iar una dintre ele am testat-o de curând: Mercato Comunale.

Prea puțin cunoscutul pop up market de pe Gheorghe Polizu 28-34 a îmbrăcat straie de sărbătoare și te așteaptă cu mancare tip street food, licori magice special create pentru acest sezon și o serie de evenimente care să redea atmosfera aia plină de emoție. Aveti mai jos un mic preview:


Așadar: concerte altfel, food market, design românesc și cadouri – toate acestea având loc sub denumire de Alt.Crăciun, aflat la ediția a 5-a, ce are loc până pe 22 Decembrie.

Iată câteva dintre concertele ce urmează să aibă loc:
15 decembrie – Doru & Andrei (The Mono Jacks)
18 decembrie – Party Vinyl, Rum, Tapas & Wine
20 decembrie – Corul de Copii Radio prezintă Alt.Colind
21 decembrie – om la lună

Blue Noise

Unde mai pui că este și aproape de metrou (3 minute de stația Gara de Nord), parcare chiar lângă incintă (cu plata – 5 lei/ora) disponibilă în timpul săptămânii și da, se acceptă plata cu cardul. Accesul este bineînțeles, gratuit.