Doar dacă ai și un Apple Watch. Da, noul iOS update – 14.5 și neaparat și noul Watch iOS – 7.4 aduc împreună o funcție mult așteptată: deblocarea telefonului chiar și atunci când ai masca de protecție pusă. Sincer să fiu, speram că, dacă tot au întârziat atât de mult cu această funcție, atunci când ea va fi disponibilă nu va mai fi utilă pentru că vom scăpa de mult de pandemie. Din păcate nu e așa, dar dacă tot a devenit disponibilă, măcar să ne folosim de ea.

Cum? În primul rând actualizează-ți sistemele de operare. Apoi, intră în setările iPhone-ului tău și activează-ți această funcție din meniul Face ID & Passcode:

În momentul în care camera telefonului te detectează și își dă seama că ai fața acoperită, dar ai Apple Watch-ul la mână deblocat (adică în contact cu pulsul tău), trimite o notificare către ceas, dar în același timp și deblochează telefonul. Notificarea are rolul de a te atenționa că acesta a fost deblocat și de a-ți permite să îl blochezi la loc dacă acest lucru s-a întâmplat fără voia ta.

Inițial am crezut că această notificare îți va cere permisiunea iar tu va trebui să confirmi deblocarea telefonului, ceea ce ar fi reprezentat un pas în plus și puțin enervant. Nu este însă cazul, telefonul tău se va debloca instant. Funcția asta era disponibilă deja pentru Macbook, acesta deblocându-se automat dacă ai ceasul la mână, fără a mai fi nevoie nici măcar de citirea amprentei, deci e bine că au updatat-o acum și pentru iPhone. Spor la deblocat!