Zilele trecute am primit și eu în sfârșit telefonul comandat încă de pe 5 Noiembrie și da, am vrut să fur startul dar nu e vina mea ci sistemul QuckMobile mi-a permis să plasez comanda cu vreo 10 ore înainte de deschiderea oficială a precomenzilor pentru acest model. Însă karma și-a făcut treaba și l-am primit la o săptămână după după termenul oficial de livrare a telefoanelor în România. Csf? N-ai csf…

Trecând peste aceste detalii, imediat cum a ajuns, am prestat un unboxing chiar sub camera de filmat pentru a împărtăși experiența, inclusiv cea acustică.

Mai important de atât, am luat noul telefon, dar șl de-acum vechiul telefon – 11 Pro Max și le-am scos la o tură prin parc pentru a testa diferențele între camere în lumină naturală. Iar rezultatele sunt mai jos:

Ideea e că noul iPhone aduce într-adevăr un mare plus pe camera ultra-wide și un contrast mai puternic pe celelalte 2 camere. Dar nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva asta este doar o limitare de soft iar această funcție nu este activată și pe modelul 11 în mod intenționat. Oricum nu vom afla niciodată, însă este clar că asta este cea mai mare diferență între cele 2 modele. Lucrurile devin și mai evidente în condiții de lumină slabă, atunci când senzorul LiDAR intră în scenă și aduce o diferență clară.

Sensorul LiDAR este extrem de precis și la capitolul măsurători. L-am testat în mai multe circumstanțe și mi-a calculat niște dimeniuni reale.

O alta diferență majoră este evident și design-ul care este, după parerea mea, mult mai reușit și mai ușor de ținut în mână. Mi-a adus aminte ce entuziasmat eram cand am pus mâna pe iPhone 4 – unul dintre cele mai de succes telefoane făcute vreodată de Apple. Modelul precedent beneficia și de o atracție gravitațională deosebită și aluneca extrem de ușor printre degete. Oricum 12 Pro Max este și un pic mai mare, parca un pic prea mare parcă. Mereu am fost adeptul modelului Plus și acum Pro Max, însă este pentru prima oară când mi se pare și mie un pic prea mare această variantă. Dar m-am obișnuit rapid.

Sper că v-am răspuns la câteva întrebări, pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat daca este vreo diferență între cele 2 telefoane și ca să concluzionez, da, este o diferență sesizabilă, însă depinde de bugetul și de modul de utilizare zilnică a fiecăruia dacă merită sau nu făcută trecerea.