Deși se întâmplă cu multă întârziere, în opinia mea, iată că utilizatorii de telefoane cu Android din România au în sfârșit motive de bucurie: Google Pay – funcția oficială de plată cu telefonul mobil este disponibilă și în țara noastră. Însă nu așa cum v-ați aștepta. În teorie, aplicația Google Pay nu este disponibilă în România, așa că nu vă grăbiți să o cautați în Google Play.

Practic, funcția ce permite acest tip de plată a fost activată în aplicația individuală a fiecarei bănci. Adică nu va exista un wallet comun cu toate cardurile, cel puțin deocamdată, așa cum este Apple Wallet, ci va trebui să setați accesul către Google Pay a cardurilor pe care le aveți la una din băncile partenere.

Băncile ce în acest moment au încheiat un acord cu Google Pay, atât pentru cardurile Mastercard cât și pentru Visa, sunt:

  • ING
  • Banca Transilvania
  • CEC Bank
  • Unicredit
  • Orange Money
  • Alpha Bank

și fintech-urile Revolut și Curve.

Marele avantaj este că acum veți putea plăti la comercianți și cu ceasurile inteligente ce au la baza Android.

În acest moment, bănci precum ING, CEC sau BT au deja propriile aplicații prin intemrediul cărora poți face astfel de plăți, însă cu Google Pay vine ca o completare.

De altfel, cea mai bună veste vine pentru utilizatorii de carduri Revolut. Până în momentul de față era imposibil să plătești cu acest card folosind un telefon cu sistem de operare Android. Bine, circulau pe internet niște trucuri mai puțin ortodoxe și nu foarte safe. Acum însă, vă veți putea înrola cardul Revolut și efectua plăți doar cu telefonul mobil sau cu ceasul inteligent. Ocazie cu care sunt sigur că va mai crește și mai mult numărul de utilizatori Revolut în România.

De asemenea, prin Google Pay vei putea să efectuezi și plăți online mai rapide cu Google Chrome.

Eu folosesc Apple Pay de mai bine de un an de zile și mi se pare extrem de comod și igienic să plătești contactless, mai ales în contextul acestei pandemii.

Însă nu uita să-ți dezinfectezi telefonul de fiecare dată când ajungi acasă!

Mai multe detalii oficiale a dezvaluit Dan Oros – Head of Marketing at Google & YouTube RO în interviul acordat lui George Buhnici.

Mai multe detalii despre Google Pay găsți aici și aici. Spor la cumpărături!