De câte ori vi s-a întâmplat să vreți să va schimbați telefonul și să va aflați în umatoarea dilema: să-mi iau telefonul dorit nou sau second hand? Dar nu dispun de toți banii și atunci ce garanție am să găsesc unul bun second hand? Dar ce fac cu cel vechi?

Exact pentru a răspunde la aceste întrebări a fost gândită platforma Flip.ro – un serviciu complet de vânzare-cumpărare de telefoane mobile pe care am avut ocazia să îl testez și eu de curând.

În urma upgrade-ului pe care l-am făcut în timpul vizitei în State, am rămas cu vechiul telefon (iPhone 7 Plus) cumva în stand-by. Pentru că era un telefon încă foarte bun și pe care aș fi vrut să îl vând la un preț care să îi reflecte aspectul fizic și tehnic. Însă nu mai aveam răbdarea negocierilor interminabile cu toți combinatorii de pe celebra platformă unde se vinde absolut orice.

Într-o zi însă, aflu de la bunul meu prieten Mircea despre proaspăt lansata platformă Flip.ro. Totul părea ideal: înregistrezi telefonul pe site-ul lor, îi faci o scurtă evaluare și afli prețul pe care ei ți l-ar putea oferi în urmă vânzării tot pe platforma lor. Fără bătăi de cap, fără stres și comod: banii să îți fie livrați pe card. A fost momentul în care am zis că trebuie neapărat să încerc așa ceva. Așa că zis și făcut: am înregistrat telefonul pe site, mi s-a oferit un preț mulțumitor, am programat predarea lui într-unul din centrele IQ Fix cu care aceștia colaborează, iar după 2 zile am fost anunțat că telefon a fost analizat riguros și de către tehnicienii lor iar valoarea pe care urmează să o primesc pe telefon a crescut. Din acest moment nu mi-a rămas decât să aștept. După aproximativ 2 săptămâni am fost sunat de către George, unul dintre fondatorii Flip.ro și am fost anunțat că telefonul a fost vândut iar banii transferați în cont.

Așadar o experiență foarte profi și care m-a scutit de timp, nervi și cel mai important, am valorificat telefonul vechi la un preț foarte bun. Exact ca în clipul de mai jos:

Însă nu doar vânzătorul este în avantaj, ci și cumpărătorul. Platorma pune la dispoziție spre vânzare telefoane verificate din punct de vedere tehnic și îți oferă și o garanție de 100 de zile. Lucru care mi se pare foarte important atunci când vrei să să îți cumperi telefonul dorit însă nu dispui de toți banii și alegi să cumperi unul second. Practic scapi de grija unor defecte ascunse, iar dacă le descoperi sau nu ești mulțumit, ai 3 luni în care poți să revii la ei.

Mă bucur să văd că apar astfel de platforme extrem de intuitive și care îți oferă o experiență profesională de la un capăt la celălalt al procesului.