Marți, 8 Decembrie, Apple a lansat mult așteptatele căști ove-ear, adica varianta Max a celebrelor dopuri in-ear ce au făcut înconjurul lumii și au devenit cele mai populare din clasa lor.

Printre principalele caracteristici, pe lângă design-ul premium specific Apple, se numără o autonomie de 20 de ore, dar și funcțiile Active Noise Cancellation și Transparency mode, adică ai posibilitatea de a izolat complet zgomotul de fundal, dar și să îl activezi printr-o simplă apasare de buton. Bine ar fi să nu folosească nimeni opțiunea de noise cancellation atunci când se află pe stradă. Dar cred că îți poate salva ziua dacă ai un vecin pasionat de manevrarea bormașinii.

Totodată, noile căști vin și cu Adaptive EQ, un sistem care reglează frecvențele joase, înalte și medii în funcție de ce auzi tu, practic un AI dedicat modului de ascultare.

Spatial Audio este funcția care urmărește miscările capului și redă întocmai efectele sunetului înregistrat în sistem 5.1, 7.1, și Dolby Atmos, folosind un giroscop intern dar și chip-ul H1 ce va analiza și procesa sunetul de 200 de ori pe minut.

Internal components of AirPods Max spaced out horizontally.

Airpods Max împrumută și rotița de la Apple Watch (Digital Crown) pentru ajustarea precisă a volumului dar și pentru activarea lui Siri.

Husa pentru aceste căști în schimb, nu mi se pare cel mai reușit design Apple, însă este doar o parere personală.

Sky blue AirPods Max stored in matching Smart Case.

Prețul de pornire în America este de 559$, însă ele pot fi comandate deja și în Romania la prețul de 3.000 lei.