Apple a publicat zilele trecute pe contul lor de youtube un video despre experiențele pe care le poți avea ca și utilizator a noului lor device pentru virtual reality.

Încă de la prezentarea oficială de toamna trecută am zis că acest dispozitiv va schimba foarte multe lucruri în multe industrii, nu doar IT. Domenii precum Real Estate, Agenții de Turism, Construcții și Design Interior cred eu ca vor adopta acest gadget care nu este deloc ieftin – prețurile pleacă de la 3.499 $ in US.

Nu cred ca utilizatorii de rând se vor înghesui să achiziționeze în primă fază acest VR set, însă în funcție de deschiderea pe care o vor avea diverși producători de software, interesul acestora ar putea crește.

Cel mai interesant cred ca va fi de văzut cum te poți obișui să stai multe ore cu acea casca pe cap, cât de greu este set-up -ul și ce autonomie va avea.

Mie personal, mi-a starnit interesul, și cred ca poate reprezenta o alternativă la tradiționalul desktop, home theater sau audio experience corner. Recunosc, nu se justifică financiar pentru mine o astfel de investiție momentan, însă viitorul cred ca va fi interesant.

Las mai jos filmulețul în cauza: