UPDATE 18 Decembrie: Al doilea val de artiști a fost anunțat pentru prima ediție ce va avea loc anul viitor: TIESTO, SAM FELDT live, ALAN WALKER și SIGALA se alătură line-up-ului.

UPDATE 6 Decembrie: se pare ca am ghicit locatia – Parcul Izvor, iar primii artiști confirmați sunt (în ordine alfabetică): DISCLOSURE, DON DIABLO, FAITHLESS DJ SET, MARSHMELLO și MEDUZA. Biletele sunt disponibile online aici.

Așa cum anunțam zilele trecute pe facebook și instagram, Bucureștiul se pregătește anul viitor să găzduiască un alt mare eveniment (pe lângă campionatul european de fotbal). Este vorba despre SAGA Festival – poate cel mai mare festival organizat vreodată în capitală. Cel puțin asta ne promit organizatorii, ALDA, una dintre cele mai mari companii de evenimente la nivel mondial, aceștia fiind în spatele producțiilor Armin Only, I AM Hardwell, The Flying Dutch, Don Diablo Forever, AMF (Amsterdam Music Festival) – și așa cum probabil v-ați dat seama provine din Olanda – țara cu cele mai mai nume în materie de DJ. Pentru festivalul de la București, ALDA va colabora cu Insomniac, promoterii americani cunoscuți pentru festivalul EDC (Electric Daisy Carnival) din Orlando și Las Vegas.

Evenimentul va avea loc pe parcursul a 3 zile (5-7 iunie) și, deși nu au fost date prea multe detalii, îndrăznesc să cred că Piața Constiuției va fi locația principală probabil alături și de Parcul Izvor, având în vedere că în poza de promovare apare și Casa a Poporului. Însă cred că va fi interesant set-up-ul celor 5 scene ce vor găzdui peste 150 de artiști.

Din punctul meu de vedere, e clar că se dorește o concurență masivă pentru Untold și Neversea, ceea ce nu este deloc un lucru rău pentru că în mod cert va aduce mai mulți turiști la București și implicit, mai mulți bani. În altă ordine de idei, Untold-ul devine din ce în ce mai mare și mai neîncăpător și cumva publicul va avea la dispoziție mai multe opțiuni. Un alt avantaj este și faptul că ușor, ușor România devine capitala festivalurilor Europene – sau cel puțin Est-Europene.

În ceea ce privește artiștii, din nou, încă nu s-au dat detalii însă având în vedere experiența și colaborările celor două branduri, aș paria printre alții pe Armin, Martin Garrix, Hardwell, Don Diablo sau omniprezentul Tiesto.

Evenimentul are toate șansele, cel puțin aparent, să învețe din greșelile făcute de Timeshift și Fall In Love – două dintre evenimentele ce și-au dorit în trecut să pună Bucureștiul pe harta festivalurilor europene, însă au eșuat lamentabil din diverse motive.

Maine, 6 Decembrie, vor fi puse în vânzare primele bilete la prețul promoțional de 99 lei (21 €) – cam cât o masă de 2 persoane în oraș – iar dacă încă nu v-ați preînregistrat încă o puteți face aici.

Pentru cele mai noi detalii urmăriți conturile mele de facebook și instagram.