Undeva prin Septembrie 2018, mi-au ajuns la ureche niște zvonuri legate de o petrecere organizată la Interbelic Cocktail & Bar, ce avusese loc undeva pe strada din față clubului, cu muzică din vremea Atomic-ului, cu gumă turbo și jocuri pe TV. Recunosc că în acel moment o fărâmă de invidie a răsărit în sufletul meu, pentru că nu am fost prezent și curiozitatea îmi rodea deja gândurile, mai ales pentru că inevitabil mi-a răscolit un pic amintirile doar cuvântul Atomic.

Bucuria avea însă să vină și pentru mine la sfârșitul lunii februarie 2019, când am auzit la radio cum că, organizatorii aveau de gând să repete experiența, de această dată la etajul 4 al magazinului Victoria.

Așa că mi-am luat tricoul cu CocaCola (nu pentru că aș fi un mare băutor, însă sunt un mare fan al acestui brand), aparatul foto și cheful de bairam și am pornit spre locație. Deși mi-am imaginat, trebuie să recunoscut că am fost surprins de ce au reușit să amenajeze oamenii ăștia acolo. Un întreg tărâm, o poartă către o lume pe care cei între 25-35 de ani și-o amintesc cu …nostalgie. Cu băncile de lemn mâzgălite, cu celebrul glob pământesc și harta României ce nu lipseau de pe biroul oricărui școlar (da, noi nu am avut Google Maps), oracolul, afișele cu A.S.I.A, Andre, Backstreet Boys și Spice Girls, dischete de Sega (echivalentul Google Play sau App Store) dar și o grămadă de delicatese precum snacks-urile Loto, ciocolată de casă, guma turbo, eugenii, sifon și sucuri la cutie cu pai. Partea cea mai interesantă este modalitatea de plată. Pentru că exact la intrare ai Secretariatul de unde îți poți cumpără Carnetul de CEC-uri cu ale cărui file îți poți cumpără licorile magice de la bar.

Muzică nu mai are rost de nici un fel de prezentare pentru că e lesne de înțeles că hiturile anilor ’90-2000 inconștient parcă, ne făcea sa fredonăm mecanic fiecare vers. Chiar se întâmpla să ne trezim în mijlocul unei piese și să ne întrebăm surprinși cum naiba, după atâția ani, încă reținem cuvânt cu cuvânt.

În linii mari, aș putea spune că ce au reușit acești trei băieți (Andrei, Costin și Silviu) este o adevărată mașină a timpului, mai mult decât o petrecere: o întreagă experiență pe care v-o recomand neaparat.

Iar dacă textul de mai sus nu v-a convins, aveți mai jos un material video filmat la fața locului. Enjoy!

LATER EDIT: Pe 11 Aprilie a avut loc o nouă petrecere, de data această în cerc mai restrâns, denumită Sufrageria Nostalgia unde băieții ne-au așteptat cu salată Boeuf (handmade), platouri cu mezeluri și șpriț cu sifon.