Așa cum era de așteptat, marile festivaluri de la noi se aliniază trendului mondial și amână edițiile de anul acesta pentru 2021.

După multe încercări de a obține niște directive clare de la autorități cu privire la condițiile de desfășurare a evenimentelor de acest gen în România și după multe apeluri făcute atât de Andi Vanca (EC) cât și de Edy Chereji (Untold & Neversea) în acest sens, se pare că reprezentații guvernului au luat decizia ca nici un eveniment cu mai mult de 1000 de participanți să nu se desfășoare pe teritoriul României până pe 31 August.

Prin urmare, cele 3 festivaluri au decis să își canalizeze forțele și energia pentru anul următor. Chiar dacă din punct de vedere legal s-ar fi permis evenimente cu peste 1000 de persoane, să zicem în August, sunt sigur că măsurile care ar fi trebuit luate pentru siguranța participanților ar fi îngrădit destul de mult experiența de festival și sentimentul de libertate pe care îl poți simți la festivaluri. Așa că, din punctul meu de vedere, este o decizie fair.

Legat de biletele achiziționate, Electric Castle nu a venit încă cu un anunț oficial, însă cel mai probabil vor anunța în zilele următoare. Au precizat însă că vor încerca să păstreze același line-up iar noua perioadă de defășurare va fi: 14-18 iulie 2021.

Neversea și Untold au anunțat deja posibilitatea de a schimba tichetul pentru una din cele 3 ediții viitoare.
Pentru cei care nu au apucat să facă acest lucru, vor avea posibilitatea să își transfere biletul pentru 2021 în termen de 30 de zile de la data anunțării noilor perioade de desfășurare a celor 2 festivaluri (cel mai probabil în cateva zile). Cei care decid să renunțe, vor primi fie un voucher, fie își vor primi banii înapoi în perioada 1 Octombrie – 31 Decembrie 2021.

Mai jos sunt comunicatele oficiale postate pe Facebook: