După aproape de 3 luni de izolare în București, ne-am facut curaj, am luat pisica și am fugit acasă la Mangalia. În cele aproape 2 săptămâni petrecute acolo, am străbătut un pic litoralul de la nord la sud și am tras câteva concluzii și poze.

Litoralul românesc este un imens șantier. De la renovarea Cazinoului din Constanța (în sfârșit se întâmplă) și până la reabilitarea falezei din MangaliaSaturn, pe unde ai trece, imposibil să nu dai de praf și gropi iar termenul lor de finalizare este începutul estival 2021.

Una peste alta, eu unul mă bucur că se întâmplă. Faleza din Mangalia arata sub orice critică, stațiunea Saturn arata ca după bombardamente iar hotelurile păreau în marea majoritate abandonate. E drept, în ultimii 2 ani au tot fost renovate dar s-a și construit extrem de mult. Cel mai mare șoc l-am avut când am descoperit un complex de lux construit în Olimp pe marginea unei plaje până nu de mult sălbatice.

Complexul format din hotelurile Panormanic – Amfiteatru – Belvedere este și el un mare șantier după mulți ani în care a fost lăsat să se degradeze într-un mod înfiorător. Vestea bună e că se muncește la el.

În schimb, Vama Veche este oaza de fericire a zonei de sud al litoralului, singurul loc cât de cât animat și cu posibilități de distracție. Aici am regăsit atmosfera aia de bucurie a revederii cu prieteni și oameni dragi după lunga perioadă de izolare. E drept, la un moment dat în miez de noapte părea că atmosfera de festival se mutase între barurile de pe plajă și că toată lumea uitase de ce stătuse în casă atât de mult. Însă imediat muzica a fost intreruptă pentru a face loc distanțării sociale.

Pe lângă atmosferă, m-au bucurat schimbările prin care a trecut Vama între timp. Stuff-ul a fost renovat și te așteaptă cu un mobilier nou. Expirat este clubul care pare să fi investit cel mai mult în măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului: acces unic și ieșire cu turnicheți, dezinfectant la intrare și controlul temperaturii și un pick-up point unde lumea să nu stea îngrămădită. Punctele extreme ale Vămii – Acolo și Dincolo nu mai există, Dincolo este închis complet iar Acolo a lăsat loc pentru Un Bar, în timp ce o parte din managementul său a deschis clubul Vis-a-Vis în locul veteranului 1st Stage.

Până una alta, vă las mai jos niște poze colorate.