Cel mai nou album al regretatul DJ și producător suedez Tim Bergling a.k.a. Avicii a ieșit la lumina ieri, 6 iunie 2019 la mai bine de un an de la dispariția sa .

Albumul conține 12 piese la care acesta se pare că lucra intens înainte de moartea sa și este al 3- lea album de studio al artistului. Printre colaboratorii de pe material se numără artiști ca Aloe Blacc ( SOS ), Chris Martin (Heaven), Imagine Dragons (Heart Upon My Sleeve) sau Joe Janiak (Bad Reputation). 

Pe 10 Aprilie 2019, la 1 an de la sinuciderea sa, a fost lansat single-ul SOS și videoclipul acestuia ce conține imagini din turneele artistului alături de multe texte despre impactul său asupra acestori tinerilor.

Tim a fost găsit fără suflare pe 20 Aprilie 2018 în camera sa de hotel din Muscat, Oman la vârstă de 28 ani. După cum reiese din raportul medicilor legiști acesta și -a luat viață cu o sticlă de vin spartă, după ce s-a confruntat ani de zile cu depresia și oboseala acumulată în viață sa de artist internațional. 

Acesta a lăsat în urmă o moștenire impresionantă de producții EDM de succes internațional, cele mai cunoscute fiind piesele “Levels” și “Wake Me Up”.

Toate fondurile strânse în urma vânzării albumului TIM vor fi strânse în cadrul Fundației Tim Bergling pe care familia sa a înființat -o cu scopul de a conștientiza mai multe cauze, începând cu cele legate de bolile mintale și prevenirea sinuciderilor și până la probleme climatice.

Ascultă albumul Avicii – TIM pe: