Zilele trecute s-a lansat și în Europa, și implicit și în Romania, aplicația din grupul Meta: Threads. Aplicația se vrea a fi o alternativa la X (Twitter) de pe care foarte mulți blogger au plecat rând pe rând de când Elon Musk a preluat frâiele și și-a pus în practica ideile ciudate.

Threads este practic un fel de instagram cu mai mult text și în care replicile sunt mai bine structurate astfel încât să arate exact că o discuție pe diferite topicuri.

Ce am observat în primele zile:

PRO: pare o aplicație curată, foarte bine integrată cu Instagram și pe care poți să intri mai ușor în discuții cu persoanele care postează, fie prieteni, fie persoane publice.

CONTRA: faptul că ai acces mai ușor în discuțiile persoanelor publice a dus la impresia generală că este un imens val de hate pe această platformă. Și sincer să fiu, așa îmi pare și mie. Oricine poate înjura pe oricine, gratuit și fără menajamente. Asta și pentru că este o platformă noua, pe care încă nu și-au făcut cont părinții și persoanele mai respectabile.

Îmi permit o analogie: dacă facebook a rămas ca o piață în care oricine poate să strige ceva și ceilalți să îl înjure, însă pentru că este un vacarm, anumite atacuri își mai pierd din intensitate, Threads mi se pare că este un gang în care poți să iei destul de ușor și intim pe oricine la rost.

Sunt foarte curios să văd cum va prinde această aplicație la noi, mai ales după ce lumea se va plictisi de acest hate, mai ales în condițiile în care Twitter nu este la fel de iubită în Romania ca în occident.

Eu personal aștept să se mai trieze și conturile și să pot rămâne cu un feed mai curat de postări, la fel cum a rămas pt mine și facebook, după ce am rămas abonat doar la pagini/conturi care îmi prezintă un interes: pagini de știri, evenimente/concerte, sau postări de la prieteni foarte apropiați.