DJ-ul francez David Guetta, locul 3 mondial conform topului DJ Mag, a fost sâmbătă seară gazda unui eveniment de caritate ce a avut loc în Miami cu scopul de a strânge fonduri pentru Organizația Mondială a Sănătății, Feeding South Florida, Feeding America și French Fondation Hôpitaux de Paris.

În urma evenimentului s-au strâns aproximativ 700.000 de dolari, însă donațiile sunt încă deschise pe site-ul artistului (https://davidguetta.com/donate), iar la final, David Guetta a promis să dubleze suma totală.

Evenimentul a beneficiat și de public într-un mod inedit, pe lângă transmisiunile live pe toate rețelele de socializare și pe platforma Zoom, show-ul a avut parte și de public live, astfel că locatarii ansamblurilor de locuințe din Icon Brickell din Miami Downtown au putut lua parte la eveniment de la propriile balcoane și chiar au afișat steagurile țărilor lor.

Cumva acest tip de petrecere/eveniment, cred eu, că va fi în perioada următoare singurul mod safe de continuare a festivalurilor și de a mai aduce împreună artiștii și publicul live. Din păcate, până la găsirea vaccinului pentru COVID-19, nu cred că ne vom mai putea bucura la aceeași intensitate de festivaluri, majoritatea de anul acest fiind deja anulata/amânate peste tot în lume. Genul acesta de petreceri în resorturi prin care oamenii să țină o distanță consierabilă între ei, par să fie o soluție, cel puțin pentru moment.

Setul a durat 1 ora si 40 de minute și este disponibil pe YouTube:

Inevitabil mi-am adus aminte de răsăriturile senzaționale petrecute acolo în toamna anului trecut.