Pe 5 Decembrie va avea loc la Stockholm cel mai mare concert tribut în memoria DJ-ului suedez Avicii. Peste 20 de artiști (DJ și interpreți) dar și instrumentiști ce au colaborat cu Tim Bergling vor urca împreună pe scena Friends Arena pentru a-i aduce un omagiu artistului.

Concertul este organizat chiar de către familia lui Tim care la începutul acestui an a înființat Fundația Tim Bergling ce are ca scop lupta împotriva problemelor mentale.

Tatăl artistului a declarat că Avicii și-a dorit un spectacol live iar acest eveniment este organizat tocmai pentru a-i îndeplini acest vis și pentru a oferi o experiență inedită fanilor.

Line-up-ul este unul foarte generos: David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero dar și câteva dintre vocile ce au colaborat cu artistul suedez precum Adam Lambert, Aloe Blacc, Bonn, Rita Ora, Sandro Cavazza și mulți alții.

Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate organizaţiilor ce se ocupă de problemele de sănătate mintală şi prevenirea sinuciderii.

Peste 1 milion de sinucideri au loc în fiecare an în lume, conform OMS.