Mi-am propus să nu fac politică pe acest blog și până acum m-am ținut de cuvânt. Acum însă începe o nouă etapă în viața mea de bucureștean, dar și de om crescut la Mangalia, așa că mă simt dator să îmi justific bucuria că în sfârșit consider că votul meu și al “bulei” mele a contat și lucrurile încep să se schimbe. Cu alte cuvinte, suntem răspunzători de ceea ce am votat și de-acum este datoria noastră să ne ținem de capul lor să ne reprezinte cu demnitate interesele.

Victoria lui Nicușor Dan la București este rezultatul unei munci pe care omul ăsta o duce de cel puțin 12 ani în București, de cele mai multe ori singur, uneori cu o echipă mică în spate iar acum cu o majoritate electorală. Trebuie să fim conștienți că lucrurile nu se vor schimba peste noapte, problema apei calde nu se va rezolva la prima oră și nici mentalitatea omului de rând nu se va schimba instant. Este momentul însă pentru o reconstrucție, o altfel de gândire și o altfel de abordare. Noi cei de 30 de ani, cei care muncim de luni până duminică câte 8, 9, 10, 12 ore pe zi, ne-am săturat până peste cap de discursurile pesediste și vrem să ne bucurăm și noi de orașele în care trăim fără să înjurăm infrastructura la orice pas în timp ce sute de mii de asistați social se plimbă pe lângă noi comportându-se ca niște creaturi din paleolitic și scuipând din metru în metru. Cred că despre asta a fost vorba la aceste alegeri și cred și sper că a învins bunul simț și de-acum să încercăm să avem o abordare diferită. Așa cum vedem “afara”, acolo unde fugim cât de des putem în concedii și de unde ne întoarcem de fiecare dată depresivi și cu scârbă. Și chiar dacă acum am luat o pauză de la călătoritul în țări străine, sunt sigur că acele vremuri se vor întoarce și vom susține din nou turismul altor țări, dar măcar poate ne vom întoarce cu ceva mai multă speranță la noi acasă.

Așă că dl. Nicușor și echipa lui au șansa asta acum, să aducă acel suflu nou. Cred foarte mult și în mentalitatea și în experiența lui Vlad Voiculescu iar dacă lucrurile nu vor se vor schimba în 2-3 ani, cred că la următorul scrutin vor fi sancționați. PSD-ul, la cât de mare și monstruos este, se poate întoarce oricând la putere, însă nu cred în această soluție și nu am crezut niciodată iar noi am mai pierde încă 4 ani din viață aiurea.

Mă bucur foarte mult că lucrurile s-au liniștit și la Mangalia iar proiectele lui Radu Cristian vor continua, sper. Știu și îi înțeleg pe cei care îl înjură zilnic pentru că orașul este un imens șantier însă nici mie nu-mi place când am muncitori și mizerie în casă, dar apoi mă bucur de renovare. Însă circul și campania electorală dusă de opoziție au fost parcă dintr-o altă lume, o lume care nu trebuie să (mai) caracterizeze Mangalia. Pentru Mohammad Murad aveam un respect pentru ceea ce realizase până acum însă nu pot să trec peste toată pleiada asta de promisiuni socialiste fără nici o acoperire, despre disperarea de a scoate sute de milioane din buzunarul propriu doar pentru a pune mâna pe conducerea Mangaliei, asta ca să înțelegem și cam cât de mare e miza. Și bineînțeles, modul în care contra candidaților săi li s-au promis poziții de vice-primar și felul în care brusc s-au schimbat ideologiile pe parcursul acestei campanii.

Vara nu se dă dusă

Publicată de RazvanCalin.Ro pe Marţi, 8 septembrie 2020

Toate aceste motive de bucurie sunt umbrite însă de rezultatele alegerilor pentru funcția de primar din Sectorul 5. Efectiv încerc să înțeleg cum este posibil să pui ștampila pe un om condamnat penal la 8 ani si 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv și al cărui slogan electoral a fost “Ai grijă cu cine votezi să nu te frigi la vot”. Adică pe lângă faptul că ești un om de nimic că vrei să îți asumi iar un post de conducere în care ai dovedit cât de corupt poți fi, fiind parțial răspunzător de moartea a 64 de oameni, mai ai și tupeul să iei în râs memoria acestora și să îți asumi ca slogan chiar cauza dispariției lor. Este ireal și nu știu ce și cum să mai reacționez. Probabil schimbarea de look i-a priit acestui personaj iar oamenii au uitat despre cine este vorba.

PiedoneCristian Popescu Piedone (martie 2012).JPG

Una peste alta, concluzia este că îmi asum acest vot și, din păcate, sunt unul dintre puținii care s-au deranjat să își exercite acest drept fundamental, lucru care iarăși mă irită teribil. Dar ăștia suntem. Din fericire am fost puțini dar buni de data asta. Doamne-ajută!