Anul acesta locuitorii din București au fost răsfățați cu 3 târguri mari de Crăciun: tradiționalul târg organizat de Primăria Generală din Piața Constituției, West Side Christmas Market și Laminor Winter Wonderland.

Am fost la toate 3 și iată ce am observat:

Târgul din Piața Constituției

Târgul de Crăciun București pe numele lui oficial, se laudă cu nu mai puțin de 133 de căsuțe și 10 rulote cu tot felul de nebunii, de la decorațiuni la delicatese culinare, specialități pe bază de porc și dulciuri de casă. Și anul acesta există o roată panoramică unde o tură costă 25 lei, intrarea la târg fiind liberă. Scena principală găzduiește concerte de colinde dar și al unor artiști în vogă. CreArt găzduiește târguri de creație și workshop-uri. Nu există aici anul acesta patinoar, probabil din considerente legate de spațiu. Prețurile în general sunt așteptat de ridicate, ca la orice târg de genul.

West Side Christmas Market

Și anul acesta Untold și-a pus la dispoziție arsenalul logistic pentru decorarea și echiparea Parcului Moghioroș din sectorul 6 cu tot ce era necesar pentru un târg la standarde occidentale. Dacă anul trecut am fost în cea de-a doua zi de după deschidere iar aglomerația era îngrozitoare, anul acesta am fost într-o zi de marți ceea ce s-a tradus automat într-o experiență mult îmbunătățită. Am avut timp și loc să explorăm toate zonele și ne-am bucurat în tihnă de atmosfera de sărbătoare. Și aici există ateliere de creație, scenă de spectacole, patinoar și evident, Căsuța lui Moș Crăciun.

Winter Wonderland

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 3 în imensa hala Laminor este probabil cea mai neașteptată surpriză a acestui sezon. Locația este impresionant de mare și de versatilă fiind pretabilă pentru tot felul de evenimente (chiar următoarea petrecere Nostalgia va avea loc aici). În interior se află căsuțele cu decorațiuni, dulciuri și băuturi, iar la exterior, de-a lungul patinoarului, sunt tonetele cu bucate calde și dulciuri. Intrarea este și aici liberă însă există un parteneriat de evenimente cu organizatorii festivalului SAGA (despre care am vorbit aici) iar accesul la aceste concerte este pe bază de brățară ce costă 50 lei. Pro-tip: există un kiosk de unde poți cumpăra băuturi calde, iar dacă achiziționezi de minim 30 lei, primești automat o brățară de acces. De altfel, Winter Wonderland este singurul târg ce rămâne deschis și după Craciun, până pe 2 ianuarie 2024.