Citește și Aventura Americană – partea I: New York
După cele 6 zile petrecute la New York a venit momentul să pornim la drum către urmatoarea noastra destinație – capitala Statelor Unite – Washington DC.
Între New York și Washington sunt aproximativ 365 de km sau 227 de mile în sistemul lor imperial (care nu este atât de înspăimântător cum m-aș fi gândit inițial, iar asta realizezi mai ales după ce conduci pe drumurile lor – ajungem și acolo). Drumul a durat aproximativ 4 ore și deplasarea am ales sa o facem cu autobuzul Washington Deluxe, iar pretul unei calatorii a fost de 27$ (taxe incluse). Pentru acești bani ai inclus și transportul a câte 2 trollere de 23 kg de persoană.
Odată ajunși în capitală, am alergat (la propriu) să ne lăsăm bagajele la loc sigur pentru că aveam doar 40 de minute le dispoziție să ajungem la Capitoliu. În urma unei aplicații pe site-ul instituției, am reușit să obținem o invitație (gratuită) pentru a vizita cea mai importantă instituție legislativă americană. Așadar nu puteam rata această ocazie așa că am apelat la un spațiu de depozitare situat în interioriul unui magazin de bere craft. Am aflat de el prin intermediul site-ului BagBnB, cea mai mare rețea de spații de depozitare de bagaje din lume. Rezervarea se face online, plata la fel. Ai lasat bagajele și pleci unde ai treabă. Bineînțeles că nu puteam sa plecăm cu mâna goală așa că am achiziționat și niște beri la preluarea bagajelor.
Vizita la Capitoliu a fost una tare interesantă pentru că am beneficiat și de un tur ghidat gândit special să îți indoctrineze mintea cu grandoarea poporului american. Și pentru a înțelege cam cât de importantă este această națiune pentru lumea întreagă, vă las mai jos un grafic cu distribuția economiei la nivel global.
In cele 90 de minute petrecute aici am facut cunoștința cu principiile care au stat la baza construcție clădirii dar și a Washington-ului per ansamblu, și am avut ocazia să stăm fix în punctul de mijloc al celor două.
Ce poți vedea înăuntru? Statuile tuturor conducătorilor, picturi ce reprezintă tot felul de alegorii și multă îndoctrinare. Una peste alta, după cum spuneam, am fost onorați să putem vizita o astfel de instituție atât de importantă în care se reunește Congresul American format din Camera Reprezentanților și Senat. Chiar în timpul vizitei noastre, aveau loc câteva ședințe destul de importante, cel puțin așa a ținut să precizeze ghidul nostru.
Imediat după am fugit la Capitol Skyline Hotel să ne cazăm și să achităm cei 440$ pentru cele 2 nopți petrecute aici, fără mic dejun. Un lucru pe care aș vrea să îl precizez legat de rezervări este că am folosit platforma Booking.com pentru a face în avans toate rezervările iar două dintre beneficiile acestui lucru sunt:
- 1 – am știut din start suma finală ce va fi plătită peste tot, nu am plătit separat taxe de oraș, taxe de curățenie sau sales taxe, a fost extrasă de pe card exact suma afișată pe Booking.com .
2 – la multe dintre locații, după ce depășești un anumit număr de rezervări făcute pe această platformă, primești mic-ul dejun gratuit (programul Genius). Bineînțeles, lucru ce ține foarte mult și de clasa din care face parte unitatea de cazare respectivă nefiind cazul aici pentru că hotelul era unul din clasa superioară.
Seara am fost să testăm mâncarea de la Five Guys care a fost gustoasă, însă cu adevărat peste așteptări a fost Coca-Cola, despre care nu aveam nici un dubiu că este mult mai savuroasă decât cea de la noi, dar parcă prea savuroasă și consistentă.
În drumul înapoi spre hotel am fost surprinși să vedem o agitație teribilă pe stradă și în scurt timp am înțeles de ce. Era seară de meci de baseball iar americanii sunt recunoscuți pentru fanatismul lor pentru acest sport. Întâmplarea a făcut ca stadionul celor de la Washington Nationals să fie foarte aproape de hotelul nostru astfel încât ne-am apropiat cât am putut de mult de el, îndemnați parcă de exuberanța oamenilor. În câteva minute ne-am trezit în mijlocul unei atmosfere ce îmi provoacă și acum, când scriu aceste rânduri, o piele de găină ce ar face-o geloasă și pe Andra. Imaginați-vă un Untold în toată regulă pe străzi. Muzică dansantă și foarte tare, barurile pline ochi de suporteri și o mulțime de copii cu steaguri și costumații insipirate din echipamentele favoriților, confruntându-se în mișcări de dans. Era o mare sărbătoare pentru ei și din ce am înțeles, asta se întâmplă regulat atunci când echipa lor joacă pe teren propriu.
A doua zi am rezervat-o plimbării în National Mall , cel mai mare parc ce găzduiește muzee și memoriale dedicate acestei națiuni, de la Lincoln Memorial la Muzeul Culturii Afro – Americane și de la Washington Memorial la Muzeul de Istorie American . Majoritatea au intrare liberă însă unele cer rezervare online înainte, probabil pentru a preîntâmpina aglomerările. Totul este impunător și creat într-o manieră în care să reprezinte ideologia de națiune supremă, ceea ce trebuie să recunoaștem că este. Indiferent dacă vorbim de un context pozitiv sau negativ.
Unul dintre cele mai captivante muzee mi s-a părut Smithsonian’s African American History Museum, unde sunt elogiați toți oamenii de culoare remarcabili ai societății americane. De la cântăreți până la activiști și de la sportivi până la soldați de război, fiecare are colțișorul și povestea lui. Evident nu lipsesc Obama, Michael Jackson, Oprah, Martin Luther King Jr., Michael Jordan, sau surorile Williams. Însă ce este cu adevărat neașteptat este să găsești cadilacul lui Chuck Berry din 1973 sau vehiculul spațial (P-Funk Mothership ) folosit de George Clinton (Dr. Funkenstein) în show-urile sale.
Un lucru pe care îl mai auzisem și din alte surse, cea mai puțin impunătoare clădire din acest parc este cea care găzduiește cel mai puternic om de pe planetă. Mă refer, evident, la Casa Albă care se pregătea intens de Halloween cu mulți dovleci așezați pe balconul de unde președintele salută mulțimea în zilele de sărbătoare, sau ori de câte ori are un invitat special.
În ceea ce privește transportul în comun, aici am avut ocazia să testăm din nou rețeaua de metrou, unde pe o călătorie am plătit 2$. Diferența față de New York este că aici cartelele se validează și la ieșire (ca și în Londra), motiv pentru care ele nu pot fi folosite colectiv ci doar individual. Atlfel spus, riscați să nu mai puteți ieși dacă validați cartela de 2 ori pentru 2 persoane diferite.
Pentru că am specificat mai sus că nu am avut mic-ul dejun inclus la hotel, trebuie să menționez un local pe care l-am descoperit și care m-a cucerit – Slipstream – un bufet/cafenea unde am servit cel mai bun mic dejun din America. Și la un preț relativ rezonabil – 24$ cu tot cu taxe și tips pentru 2 persoane.
Luni dimineață am luat micul dejun la hotelul în care am fost cazați, ne-am urcat în Uber și am fugit spre aeroportul Ronald Reagan unde ne aștepta cursa American Airlines ce avea să ne ducă spre ținuturile însorite ale Floridei.
Citește și Aventura Americană – partea III: Orlando
Citește și Aventura Americană – partea IV: Miami
There are 2 comments
Romania nu apare in grafic…..noi suntem in Other countries, nu? M-as fi mirat sa aparem, prea mici, prea fara importanta intr-o lume asa mare!
Din pacate, suntem cu mult in urma. Avem resurse dar ne lipseste managementul.
Comments are closed.